• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Fűszeres-mustáros csirkemáj rozmaringos burgonyával

2012-11-21 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Végtelenül egyszerű és nagyon finom recept következik a hagyományosabb, magyaros ízek kedvelőinek, ami minden különösebb furfang nélkül glutén- tojás- és tejtermékmentes is.

Csak azért nem kap „hipergyors” címkét, mert az én sütőmben nem lehet egyszerre grillfunkcióval és légkeveréssel sütni, egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy a máj és a köret egyszerre is megsüthető lenne, és bele is férne 30 percbe.

Fűszeres-mustáros csirkemáj rozmaringos burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

1kg csirkemáj

1kg burgonya

2kk. dijoni mustár
1kk. majoranna
1/2kk. bazsalikom

1/2kk. borsikafű/csombor

néhány ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma
1kk. őrölt rozmaring

Hamar megvan:
1. Mossuk meg a májat, majd a páchoz egy nagyobb tálban keverjük össze a mustárt 2ek. olívaolajjal, a majorannával, bazsalikommal, csomborral. Adjuk a páchoz a májat, és óvatosan forgassuk össze, hogy minden oldalát bevonja. (Nem szabad sózni!)

2. Pakoljuk a májakat egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, és süssük 180 fokon, alul-felül sütéssel, amíg a teteje pirulni kezd. Ez kb. 20-25 perc.

3. Közben mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb kockákra a krumplit.

4. Egy tálkában keverjünk össze kb. 5 ek. olívaolajat a kipréselt fokhagymával és a rozmaringgal. Öntsük rá ezt az olajat a krumplira, és jól keverjük össze, sózzuk.

5. Terítsük szét a fűszeres burgonyakockákat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süssük 200 fokon, grill funkcióval vagy csak felül sütéssel, amíg megpirul, ez is kb. 15-20 perc lesz. Ennyi. 🙂

Itt csak a körettel kell számolnunk, az éppen 50g CH/tányér. Mivel nem főzzük szét és nem is sütjük bő olajban a krumplit, szerintem a glikémiás indexe is kedvező (alacsony) lehet. Finom savanyúság illik még hozzá: pl. savanyú káposzta – csupa C-vitamin és élelmi rost.

Jó étvágyat!

Fűszeres-mustáros csirkemáj rozmaringos burgonyával

Hasonló bejegyzések:

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)

Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Olajmentes majonéz (tojásmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes Címkék: archiv, ebéd, fűszeres, magyaros, máj

Előző bejegyzés « Sós, pörkölt mandula pillanatok alatt
Következő bejegyzés Tehéntej helyett 2. – Házi kókusztej »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. mclahlan mondta

    2012-11-22, 11:32 de.

    Imádom a csirkemájat sütve! Mondjuk én a krumplit kihagyom, mellé csak savanyúságot vagy friss salit eszem! Meg is csinálom a hétvégén! 🙂

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2012-11-23, 1:24 du.

    A nap híre. 🙂 Remélem, ízleni fog!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum