• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Provence-i fűszeres bab

2013-01-22 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Tél van, vagy legalábbis annak van itt az ideje, hát együnk több hüvelyest. Tudtommal a sárgaborsó kivételével mindegyik alacsony glikémiás indexű alapanyagnak minősül, emellett gazdag fehérjeforrás is. Változatosan elkészíthetőek, ezért mostanában igyekszem majd minél több fajtájukkal megismerkedni. Külön jó pont, hogy ez az étel is különösebb furfarng nélkül mindenmentes: glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán, és mégis (?) finom!

Provence-i fűszeres bab

Hozzávalók 4 ebédhez:

350g vörös bab
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai vagy kápia paprika
1 konzerv egész, hámozott paradicsom (400g)
2 kk. provence-i fűszerkeverék
1 kisebb babérlevél
friss petrezselyem és bazsalikom (elhagyható)
2 ek. olívaolaj

Provence-i fűszeres bab

0. A babot előző este megmossuk és beáztatjuk.
1. Másnap leszűrjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, kb. 1,5 óra alatt. (Kuktában 30 perc is elég.) Leszűrjük, és a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk.
2. Egy nagyobb lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a paprikát, végül hozzáadjuk a fokhagymát is.
3. Ha a zöldségek összesültek, hozzáadjuk a feldarabolt konzervparadicsomot a levével együtt, a bab főzőlevét és a fűszereket. Fedő alatt, kb. 40 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. A bab tetejét megszórhatjuk 1-1 marék friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal, ha van, de ez el is hagyható.

Provence-i fűszeres bab

Jó étvágyat!
Ez így összesen 205g szénhidrát, vagyis 51g CH/ebéd.

Provence-i fűszeres bab

Megfőzitek?

Hasonló bejegyzések:

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)

Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, bab, ebéd, főzelék

Előző bejegyzés « Mogyorós keksz mindenmentesen
Következő bejegyzés Chilis bab »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Kiscsillag mondta

    2013-01-23, 7:13 de.

    Szia Nóri!

    Ez nagyon jó ötlet! 🙂 Köszi!

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-01-23, 6:56 du.

    🙂 A következő receptem is babos egytálétel lesz…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum