• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Provence-i fűszeres bab

2013-01-22 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Tél van, vagy legalábbis annak van itt az ideje, hát együnk több hüvelyest. Tudtommal a sárgaborsó kivételével mindegyik alacsony glikémiás indexű alapanyagnak minősül, emellett gazdag fehérjeforrás is. Változatosan elkészíthetőek, ezért mostanában igyekszem majd minél több fajtájukkal megismerkedni. Külön jó pont, hogy ez az étel is különösebb furfarng nélkül mindenmentes: glutén-, tejtermék-, tojásmentes, vegán, és mégis (?) finom!

Provence-i fűszeres bab

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 4 ebédhez:

350g vörös bab
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai vagy kápia paprika
1 konzerv egész, hámozott paradicsom (400g)
2 kk. provence-i fűszerkeverék
1 kisebb babérlevél
friss petrezselyem és bazsalikom (elhagyható)
2 ek. olívaolaj

Provence-i fűszeres bab

0. A babot előző este megmossuk és beáztatjuk.
1. Másnap leszűrjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, kb. 1,5 óra alatt. (Kuktában 30 perc is elég.) Leszűrjük, és a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk.
2. Egy nagyobb lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a paprikát, végül hozzáadjuk a fokhagymát is.
3. Ha a zöldségek összesültek, hozzáadjuk a feldarabolt konzervparadicsomot a levével együtt, a bab főzőlevét és a fűszereket. Fedő alatt, kb. 40 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. A bab tetejét megszórhatjuk 1-1 marék friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal, ha van, de ez el is hagyható.

Provence-i fűszeres bab

Jó étvágyat!
Ez így összesen 205g szénhidrát, vagyis 51g CH/ebéd.

Provence-i fűszeres bab

Megfőzitek?

Hasonló bejegyzések:

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, bab, ebéd, főzelék

Előző bejegyzés « Mogyorós keksz mindenmentesen
Következő bejegyzés Chilis bab »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Kiscsillag mondta

    2013-01-23, 7:13 de.

    Szia Nóri!

    Ez nagyon jó ötlet! 🙂 Köszi!

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-01-23, 6:56 du.

    🙂 A következő receptem is babos egytálétel lesz…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum