• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Lecsó, ahogy én szeretem: félúton a ratatouille felé

2013-08-20 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Egyik kedvenc nyári ételem a lecsó: kb. rögtön a töltött paprika után, és sejtem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Ugyanakkor, ahogy máskor is, most sem tudtam megállni, hogy ne tegyek hozzá egy kis “plusz tartalmat”: jelen esetben egy padlizsánt és némi provence-i fűszerkeveréket. Mikor a kérdésre, hogy mit eszem, elmeséltem, hogy ez padlizsános lecsó egy kis többlet fűszerrel, akkor azt a választ kaptam, hogy az már bizony nem lecsó… Hát így lett valami finom, félúton a lecsó és a ratatouille között. Köretnek ezúttal quinoát főztem mellé, de a szokásosabbnak mondható barna rizzsel is finom lenne.

Lecsó, ahogy én szeretem: félúton a ratatouille felé

Friss hajtás életmód változtató program

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg paprika
0,5 kg paradicsom vagy 2 dl passzírozott paradicsom
1 nagyobb padlizsán (kb. 300g)
1 nagy fej vöröshagyma
kókuszzsír, só
1 kk. provence-i fűszerkeverék
220g quinoa

  1. Egy szitában jól mosd meg a quinoát, majd hideg vízben tedd fel főni. Ha felforrt, fedd le és főzd puhára lassú tűzön. Amikor már majdnem kész (10-15 perc), sózd meg 1-1,5 kk. sóval.
  2. Mosd meg és készítsd elő a zöldségeket: aprítsd fel a hagymát, csíkozd fel a paprikát, hámozd meg és kockázd fel a padlizsánt.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát párold üvegesre 1-2 ek. kókuszzsíron, közben fejezd be a zöldségek felaprítását és kockázd fel a paradicsomokat is.
  4. Ha a hagyma már üveges, jöhet a paprika, majd amikor a paprika is átsült, a paradicsom. Ha mindez felforrt, tedd a padlizsánkockákat is az edénybe. Rotyogjon az egész együtt kb. 10-15 percig, amíg összeforr és minden megpuhul.
  5. Ha már majdnem kész, szórd az étel tetejére a provence-i fűszerkeveréket, sózd, borsozd még, ha kell, és el is készült.

HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:

E-mail *

Adatkezelési tájékoztató

Az adatkezelési tájékoztatót *
megismertem és elfogadom.

Egy ilyen adag kb. 53g CH-t tartalmaz tokkal, vonóval. Nem nagy kaland elkészíteni, mégis kicsit más, mint a megszokott változat.
Remélem, megkóstolod! 🙂

Lecsó, ahogy én szeretem: félúton a ratatouille felé

Hasonló bejegyzések:

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Olajmentes majonéz (tojásmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, ebéd, főzelék, padlizsán, quinoa

Előző bejegyzés « Zakuszka – az éves családi kerti party
Következő bejegyzés Mogyorókrémes torta »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Ica mondta

    2013-08-20, 9:31 du.

    Ma én is lecsót főztem, de egy kis cukkinivel. Legközelebb így is kipróbálom, köszi Nóri!

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-08-21, 5:43 de.

    Van, hogy teszek bele cukkinit és padlizsánt is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Friss hajtás életmód változtató program

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Barion-small

Minden jog fenntartva© 2022 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum