• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Színes téli krémleves sült zöldségekből

2015-03-04 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Az évnek ebben az időszakában, amikor már majdnem itt a tavasz, de ez a piacon és a virágoskertekben  még nem látszik, valahogy elkezdenek hiányozni a színek. Ezért most a színük szerint válogattam a hozzávalókat ehhez a leveshez: szerencsére a répának, céklának és sütőtöknek egész télen szezonja van. Curryvel fűszereztem, hogy melegítsen is egy kicsit és kókusztejszínnel lágyítottam a színét és az ízvilágát is.

Színes téli krémleves sült zöldségekből

Meglátjátok, ez is egy olyan fogás, ami szinte megfőzi magát, csak egy sütő kell hozzá és egy robot/turmixgép. Nekem annyira tetszett a színe, hogy hosszabb ideig fotóztam, mint főztem. 🙂

Színes téli zöldség krémleves

Hozzávalók 1,5-2 l leveshez:

1 kisebb cékla (200g)

3 szép répa (200g)

egy kisebb sütőtök fele (500g)

1 kk. curry por

100-150 ml kókuszkrém (ízlés szerint)

csipet só

zöldségalaplé

A zöldségek pontos mennyiségét a szénhidrát-számolás miatt tüntettem fel, tájékoztatásul.

Zöldségalaplének én szárított zöldségeket és forró vizet használok.

A kókuszkrémet most 5% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg az Internetpatikától, részletek itt.

Színes téli krémleves sült zöldségekből

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra alul-felül fűtéssel.
  2. A répát, céklát mosd meg és súrold át alaposan, a sütőtököt vágd nagyobb darabokra.
  3. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, hogy kevesebbet kelljen mosogatnod, pakold bele a zöldségeket, és süsd őket 200 fokon addig, amíg minden megpuhul. (Villával ellenőrizheted.)
  4. Ha kihűltek, a cékla héját húzd le egy késsel, a sütőtököt egy kanállal emeld ki a héjából. A céklát, répát vágd nagyobb darabokra, és mehet minden a turmixgépbe. Nekem nem fért bele egyszerre, úgyhogy először a sült zöldségek nagy részét krémesítettem egy kis zöldséglével, majd a második részlethez adtam a kókusztejszínt, fűszert, sót. Egy leveses tálban összekevertem, kóstolgattam, igazítottam rajta. Hogy mennyire lesz krémes, az a hozzáadott alaplé mennyiségétől függ, az ízeken lágyítani még egy kevés kókusztejszínnel fogtok.

Ez nem olyan leves, amiből az ember egyszerre megeszik egy jó nagy tányérral, mi egy kis leveses tálkányit ettünk vacsora előtt. Maradék kókusztejszínnel, vagy pirított, szeletelt mandulával is díszíthetitek. Az egész adag levesben kb. 70g CH van.

Színes téli zöldség krémleves

Hasonló bejegyzések:

Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Gluténmentes kenyérlángos (kovászos, vegán, TÉNÉ)

Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, cékla, ebéd, leves, répa, sütőtök, vacsora

Előző bejegyzés « Tavaszváró Internetpatika kedvezmény
Következő bejegyzés Tengeri hal mexikói bundában zöldfűszeres kölessel »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum