• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Vegán omlett muffin

2017-04-04 Írta: Andrási Nóra 12 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ugorjunk a recepthez!

Egy ideje ismerkedem a tojásmentes, vegán tojásételekkel, és így Húsvéthoz közeledve, mindenképpen szerettem volna megosztani Veletek a kedvencemet. Többféle tojásmentes rántottát is próbáltam már, és nekem ez a habos, könnyed vegán omlett ízlik a legjobban. Muffin formában sütöttem, mert így sokkal egyszerűbb tálalni, és még mutatós is. Ebben a receptben az a ráadás szuperség, hogy előző este is elkészítheted, nem szárad ki, így az ünnepi reggel telhet egy fokkal lassabb tempóban. 😉

Vegán omlett muffin #tojásmentes gluténmentes #vegán |mindenmentes.hu

Omlett tojás nélkül?

Pár évvel ezelőtt egy olvasóm tojás- és szójamentes rántotta receptet kért tőlem. Akkor erre még nem tudtam gombot varrni, aztán jött a csicseriborsóliszt, és minden megváltozott. 🙂 Ma már több lehetőségünk is van ahhoz, hogy tojásmentes, vegán omlett készüljön a konyhánkban. Sült tojás állagot adhat neki tofu vagy csicseriborsó is: süthetünk összetört tofuból („tofu scramble”), vagy csicseriborsóliszt és víz keverékéből (csicseriomlett). Tojásos ízt kölcsönözhet neki egy kis fekete só (kala namak): ebben a sóban szulfit-sók is vannak, és a felszabaduló kénes illat adja a tojás-íz-élményt. A sárgás színt egy csipet kurkumával lehet megoldani.

A legkönnyedebb vegán omlett

Csodálatom a csicserilé iránt továbbra is töretlen: ha valamilyen csicseriborsós receptet készítesz (mondjuk ezek közül), akkor a csicseriborsó konzerv levét, (vagy a főzőlevét, ha nem konzerv,) mindenképpen tedd el későbbre, akár jégkockatartóba fagyasztva is! Itt találod a recepteket, amikhez eddig használtam. Ez a tojásmentes omlett muffin is felvert csicserilével lesz igazán habos.

Vegán omlett muffin #tojásmentes gluténmentes #vegán |mindenmentes.hu

Vegán omlett muffin

Praktikus ötlet muffin formában sütni ezeket az omlett muffinokat: így könnyebb tálalni és csomagolni is – piknikre, kirándulásra is jó ötlet. Bármiféle zöldséggel süthetitek, sőt, akár mindegyik muffinba kerülhet valami más, ízlés szerint. 🙂 Bár tényleg csak pár perc összedobni ezt a finom reggelit, akár előző este is nyugodtan elkészítheted: nem szárad ki, így másnap kicsit újramelegítve már ehet is a család, indulhat egy kicsit lassabban a reggel. 🙂

A csicseriborsóliszt lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz (ráadásul liszthez képest elég keveset is), így ez az étel inzulinrezisztencia-diétához is megfelelő.

És akkor itt a (nem túl bonyolult) recept:

Vegán omlett muffin #tojásmentes gluténmentes #vegán |mindenmentes.hu

Vegán omlett muffin

Szerző: Mindenmentes Nóri
Könnyed, szellős vegán omlett muffin fokhagymás spenóttal, aszalt paradicsommal: előre elkészíthető, nem csak Húsvét reggelire!
Kinyomtatom Elküldöm emailben
Előkészítés 15 minutes mins
Főzési idő 15 minutes mins
Össz. idő 30 minutes mins
Étel típusa sós muffin
Mentesség gluténmentes, tojásmentes, vegán
Adagok száma 12 db
Energia tartalom 48 kcal

Hozzávalók
 

  • 100 g csicseriborsóliszt
  • 100 g víz
  • 80 g csicserilé*
  • csipetnyi borkősav elhagyható
  • 1 kk. fekete só kala namak
  • 1/4 kk. kurkuma
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 160 g leveles spenót mirelit
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2-3 db olajban eltett aszalt paradicsom
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!

Elkészítés
 

  • A spenótot tedd gyöngyözve forró vízbe pár percre, majd öblítsd le hideg vízzel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  • A kókuszzsíron futtasd meg az apóra vágott fokhagymát, majd dobd rá a spenótot, keverd jól át, és borsozd ízlés szerint.
  • Vágd apró kockákra az aszalt paradicsomokat és keverd össze a spenóttal.
  • Add a csicseriléhez a csipet borkősavat, majd robotgéppel verd kemény habbá.
  • Egy tálban keverd össze a csicserilisztet, fekete sót, kurkumát, szódabikarbónát, majd mehet bele a víz is, végül forgasd bele a felvert csicserilevet. Ezt a masszát összedolgozhatod robotgéppel is.
  • Keverd bele a "tésztába" a zöldségeket is, majd oszd szét a muffinformákban: 1 púpos evőkanálnyi jut mindegyik mélyedésbe.
  • Süsd 180 fokon alul-felül sütéssel 15 percig.

Megjegyzések

* Csicseriborsó konzerv leve vagy beáztatott, leöblített csicseriborsó főzőleve. Ha marad feleslegben, érdemes jégkockatartóban lefagyasztani, így mindig annyit tudsz kivenni, amennyi éppen kell.

Tápérték információ

Adag: 1 dbKalória: 48kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 2.6gZsír: 2g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, csicserilé, húsvét, muffin, reggeli, sós, tízórai, tojás, útravaló

Előző bejegyzés « „Te tényleg így eszel?” – mókás kérdések és válaszok a blogomról és ami mögötte van
Következő bejegyzés Citromos gluténmentes kuglóf (cukormentes, vegán) »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Szabina mondta

    2017-04-06, 10:48 de.

    Szia Nóri!

    Már a köleses túrótortánál is kicsit elbizonytalanodtam a csicserilé miatt, végül emiatt nem kezdtem neki. Ha a száraz csicseriborsót beáztatom, kapok egy levet…nekem az is olyan tojásfehérjésnek tűnik. Mindenképpen a főzőlé kell? Vagy amibe ázik, az is felhasználhtaó?

    Előre is köszönöm,

    Szabina

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-04-06, 5:27 du.

      Szia,
      mindenképpen a főzőlé kell. Miért félsz tőle?

      Válasz
  2. Szabina mondta

    2017-04-07, 9:01 de.

    Nekem a csicseriborsó, amikor beáztattam nem főzve kellett, viszont a köleses torta receptjéből azt olvastam ki, hogy a főzőlé kell, ezért nem is kezdtem neki az áztatólé felverésének. Bevallom, eddig a főtt csicseriborsóval nincs sikerélményem, pedig annyiszor adtam már neki esélyt. Szerintem valamit rosszul csinálok. A szezámmagba forgatott brokkolis csicserifasírtomnak (könyvedből) is olyan íze lett, mintha nyers maradt volna (ízre, nem állagra), pedig puhára főztem. Szerinted mi lehet a baj?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-04-10, 2:19 du.

      Szia,
      esetleg egyszer kóstolj meg egy bolti főtt csicseriborsó konzervet (van üveges is) – ha az sem ízlik, akkor lehet, hogy csak nem szereted… A legtöbb receptben lehet helyettesíteni más hüvelyessel, de ha a leve kell, akkor a leve kell. Annak viszont a sütiben nem érzed az ízét. 🙂

      Válasz
  3. Adriane Gaspar mondta

    2018-07-16, 8:58 du.

    Kedves Nóri,
    szívesen ismerkednék tésztareceptekkel lencséböel, csicseriborsóból vagy hajdinából. Tudsz valami jót ajánlani esetleg?

    Köszönettel: Adri

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2018-07-20, 8:49 de.

      Szia,
      Mármint ezekből legyen a tészta, vagy ezek legyenek a tésztán? 😀

      Válasz
  4. Évi mondta

    2020-02-28, 4:42 du.

    Kedves Nóri, azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy az olajban eltett aszalt paradicsomot hol vasarolod? Ha Te nem vasarolod, akkor van ötleted, hogy hol kaphatok? Nagyon szépen köszönöm!

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2020-03-01, 10:03 de.

      Szia,
      Aldiban szokott lenni kis üvegben a konzerveknél.

      Válasz
  5. Lilla Virágos mondta

    2023-04-07, 8:31 du.

    5 stars
    Szia Nóri!
    A spenótos muffint csináltam meg, céklaleveles változatban. Finom lett.
    Hogy csináljam, hogy ne ragadjon bele a papírba?
    Látom, neked nagyon szépen kijött.

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2023-04-16, 7:26 du.

      Szia,
      szilikon formát használtam.
      N.

      Válasz
  6. Letti mondta

    2025-04-05, 7:52 de.

    Szia! Mennyire állja meg a helyét zöldségek nélkül? A családom sosem ette meg a zöldséges rántottát, nálunk a sima ment, néha hagyma alápirítva de ennyi. Az egyik gyerekem néha még kap rántottát de igazából talán ez az egyetlen ami hiányzik mindenkinek a vegánságból. Ez szuper lazának, könnyűnek tűnik, de zöldségek nélkül, serpenyőben mint a sima rántottát próbáltad már esetleg? Nem lesz liszt/csicseri ízű?
    Bár lehet hogy csak ki kéne próbálnom egyszer valami más mellé (hogy ha nem válik be, akkor se éhezzen a csapat)
    Köszi!
    ui: nem ide tartozik de a joghurt-tejföl-krémsajt receptjeid zseniálisak, épp egy második fermentáló beszerzését fontolgatjuk mert van amikor egyszerűen a fermentáló-kapacitás limitálja hogy miért nincs valamelyik

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2025-04-09, 2:15 du.

      Szia!
      Én is a második fermentálón gondolkodom, hasonló okokból… Örülök, hogy beváltak!
      Mióta ez megjelent, már a csilliomodik rántottámnál tartok… Most az a efutó, aminek a fele csicseriliszt, a fele füstölt tofu, turmixolva vízzel vagy növényi tejjel. A víz mennyiségétől függ, hogy mennyire lesz átsült vagy lágy állaga, kísérletezz bátran!
      (A Friss hajtás anyagokban részleteztem a receptet, ide nem fogom feltenni.)

      Válasz
5 from 1 vote

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.