• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Sült padlizsános szendvics fokhagymás joghurttal

2012-07-05 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Nem tudom, mondtam-e már: nagyon szeretem a padlizsánt… Mostanában ettük már muszakában, csicseriborsós gombás raguban, és mégis… Egyik délután azzal a gondolattal jöttem haza a munkából, hogy padlizsánt, nekem, most! Ebben a meleg időben nem sok kedvem volt a majonézhez, ami a padlizsánkrémbe kell, így született meg ez a szendvics. Másnap is ezt reggeliztem, mert nagyon finom! Persze csak padlizsánrajongóknak…

Sült padlizsános szendvics fokhagymás joghurttal

Hozzávalók:

1 kisebb padlizsán (kb. 300g)
4 kk. natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
pirított szezámmag
só
lenmagos lepény

A szendvics persze csak akkor lesz gluténmentes, ha a lenmagos lepényt kukoricaliszttel készítjük! Pirított szezámmag maradt az előző napi lenmagos kenyérről, egyébként teflonserpenyőben kb. 2 perc alatt megpirul.

Így készült:
1. A padlizsánt megmossuk, és hosszában 0,5-1 centi széles szeletekre vágjuk. Besózzuk, pár percre állni hagyjuk.
2. Vízzel leöblítjük a padlizsánszeleteket és forró serpenyőben, a melanzane parmigianonál leírt módon meggrillezzük.
3. A joghurtot összekeverjük az átpréselt fokhagymával, olívaolajjal és egy csipet sóval.
4. A szendvics: lenmagos lepény – padlizsán – fokhagymás joghurt – szezámmag – lenmagos lepény.

Ez a sült padlizsános tömör gyönyör kb. 12,5g CH/szendvics. Jó étvágyat!

Sült padlizsános szendvics fokhagymás joghurttal

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, kenyér, padlizsán, reggeli, vacsora

Előző bejegyzés « Tengeri hal diós, gluténmentes bundában paradicsomos rizottóval
Következő bejegyzés És tényleg a legtutibb diéta a mienk! »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum