• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Muszaka

2012-06-25 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ez a változat elég közel áll az eredeti muszakához, amennyire én tudom. A különbség annyi, hogy krumpli is kerül bele, így lesz meg az elegendő szénhidrát-bevitelünk ebédre. Az eredmény egy könnyed, mégis laktató, lecsós jellegű étel.

Muszaka

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Hozzávalók 6 személyre:
3 szép padlizsán (kb. 1kg)
1kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2x400g konzerv hámozott paradicsom (vagy hámozhat otthon is, aki ráér)
500g soványabb darált hús
2 kis pohár joghurt
2 tojás
parmezán
só, bors
2 ek. kókuszzsír
1 ek. olívaolaj

Hat adagot főztem belőle, mert padlizsánt három napig is szívesen eszünk, és -mint a rakott ételek általában- ez is annál jobb, minél több ideje van összeérni.

Lássunk hozzá:
1. A burgonyát megmossuk, héjában feltesszük főni.
2. A padlizsánok két végét levágjuk, majd félcentis szeletekben, egy nagy tálban besózva állni hagyjuk.
3. A darált húst a kókuszzsíron 5 perc alatt kicsit átsütjük, közben felaprítjuk a hagymát, átpréseljük a fokhagymát és a húshoz keverjük.
4. Felkockázzuk a paradicsomokat, és ha a hagyma pirulni kezd, levükkel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, főni hagyjuk, amíg a padlizsánt kisütjük.
5. A padlizsánszeleteket leöblítjük, majd a melanzane parmigiana receptnél leírt módon, gyorsan átsütjük. (Lemértem: a 3 felszeletelt padlizsánt 20 perc alatt sütöttem készre, ennyi idő a húsnak is pont elég.)
6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, majd belerétegezzük a padlizsán felét, rá a krumpli felét, ezt kicsit megsózzuk. Jöhet a paradicsomos ragu, majd megint krumpli és a végén a maradék padlizsán. A tojásokat felverjük a joghurttal, kicsit sózzuk és egyenletesen elosztjuk a zöldségek tetején. Parmezánnal bőven megszórjuk és mehet is a sütőbe. 200 fokon légkeveréssel kb. 20 perc, mire jól átsül az egész és a teteje is megpirul.

Ennek az adagnak a hatoda, vagyis egy ebédre való éppen 50g CH-t tartalmaz. Remélem, ízleni fog!

Muszaka

Hasonló bejegyzések:

Reggeli granola tál (TÉNÉ)
Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, vegetáriánus Címkék: archiv, ebéd, görög, hidegen is, húsétel, padlizsán, rakott

Előző bejegyzés « Tzatziki
Következő bejegyzés Falafel »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum