• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Karajszeletek kakukkfüves, gombás, juhtúrós raguban

2012-05-20 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Karajszeletek kakukkfüves, gombás, juhtúrós raguban


Hozzávalók 4 személyre:
4 szép szelet karaj (4-500g)
1 nagy fej lila hagyma
500g gomba
1dl főzőtejszín
125g juhtúró
1 kk. szárított kakukkfű
1-2 ek. kókuszzsír
só, bors

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

A juhtúróból az a finom, amelyik minél kevesebb tehéntejet látott: kisteleki, vagy egy jó minőségű szlovák bryndza. Én most az Aldiban kaphatót használtam.

Így készül:
1. A karajszeleteket kicsit megveregetjük, besózzuk, borsozzuk.
2. Feldarabolom a gombát kb. 1x1cm-es kockákra. (Azt vettem észre, ha ilyen méretű, nagyobbacska darabokra vágom szeletelés helyett, „gombább” íze lesz a végeredménynek.)
3. Egy evőkanál kókuszzsírt felforrósítok egy nagy serpenyőben, majd ebben pár perc alatt pirosra sütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Félreteszem őket egy tányéron. Közben felszeletelem a lila hagymát.
4. A húsok után a maradék kókuszzsíron megpuhítom a hagymát, majd hozzáadom a gombát, és jó forró serpenyőben átpirítom. Sózom, borsozom. (A sóval óvatosan, mivel a juhtúró is sós!)
5. Ha a gomba kezd levet engedni és megpuhulni, hozzáadom a tejszínt, belemorzsolom a juhtúrót és rászórom a kakukkfüvet. Jól összeverem az egészet.
6. Ha a ragunk elkezd rotyogni, alacsonyabb fokozatra állítom a tűzhelyet és visszateszem a serpenyőbe a hússzeleteket, beügyeskedem őket a szósz alá.
7. Hagyom főni az egészet kb. 15-20 percig, amíg a hús megpuhul, és kész is.

Köretnek párolt barna rizs vagy hajdina illik hozzá. Az egész ragu kb. 25g CH-t tartalmaz, ez 6,25g CH/adag, így 225g barna rizzsel vagy 250g hajdinával négyfelé osztva éppen 50g CH/ebéd.

Karajszeletek kakukkfüves, gombás, juhtúrós raguban

Hasonló bejegyzések:

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)
Finomfőzelék (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Olajmentes majonéz (tojásmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes Címkék: archiv, ebéd, gomba, húsétel, magyaros

Előző bejegyzés « Cukkínifasírt
Következő bejegyzés Zablepény »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum