• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóri mindenmentes konyhája

Teljes értékű étel receptek 160g CH, PCOS, inzulinrezisztencia diétához, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán étrendhez.

  • Blog
  • Könyvek
  • Receptek
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Nyárias zöldbabfőzelék

2012-05-17 Írta: Mindenmentes Nóri Szólj hozzá!

Ez nem egy olyan blog, ahol minden bejegyzésben feltalálok (vagy feltálalok?) valami merészen újat. Lesznek hagyományos, megszokott ételek is, amiket csak egy kicsit gondoltam újra. Ilyen volt eddig pl. a spenót vagy a pörkölt hajdinával és most következik a zöldbabfőzelék.

Nyárias zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

Mindenmentes könyvek 20% kedveménnyel!

1kg (mirelit) zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
1 nagyobb paradicsom
1 kisebb TV paprika
1 csapott ek. keményítő (~10g)
1 kis doboz tejföl
só, bors, friss petrezselyem
kókuszzsír

Főzzünk…
1. A kókuszzsíron üvegesre sütöm az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a felaprózott paprikát, végül a feldarabolt paradicsomot is.
2. Ha elfőtt a zöldségekből a víz, hozzáadom a zöldbabot. Én mirelitből főzöm, az 1kg zöldbabot kb. 3 részletben öntöm a fazékba, mindig jól összekeverve, hogy mindenütt átjárja a lecsós alap.
3. Sózom, felöntöm annyi vízzel, hogy kb. a bab 2/3-áig érjen, és fedő alatt puhára párolom (kb. 10-15 perc).
4. A habaráshoz elkeverem a keményítőt a tejföllel. Ha puha a bab, a tejfölhöz öntök egy merőkanál forró levet és jól összekeverem, majd nyakon öntöm vele a főzeléket.
5. Végül megszórom friss, apróra vágott petrezselyemmel, megvárom, míg egyszer felfő az egész, és kész.

Mivel nem sűrítettem annyira, ahogy az hagyományosan szokás, inkább olyan lett, mint egy sűrű leves. Akit ez zavar, sűrítheti még saját anyagával is: 2-3 merőkanálnyit összeturmixolunk, és visszatesszük a főzelékhez, elkeverjük. Akinek hiányzik a rántás, elkészíthető kókuszzsírral és teljes kiőrlésű zabliszttel is, de szerintem ez az étel habarva finomabb, és én a rántással megspórolt “szénhidrátzsetonjaimat” inkább másra, pl. cukkinifasírtra költöm.

A lecsós alap és a friss petrezselyem miatt nagyon finom, nyárias íze lesz. Mivel csupa “jó” zöldségből készült, a teljes adag szénhidrát-tartalma 64g, így 4 adagra számolva 16g CH/adag. Én most cukkínifasírtot sütöttem hozzá, így lett meg az 50g CH ebédre.

Nyárias zöldbabfőzelék

Mindenmentes hozzávalók akár 5-10% kedvezménnyel

Hasonló bejegyzések:

Babcurry (vegán)
Vegán töltött cukkini + Mit eszik a vega gyerek? k...
Guacamole
Levendulás, citromos gluténmentes keksz (IR-barát,...

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tojásmentes, vegetáriánus Címkék: 30 perc, ebéd, főzelék, magyaros

Previous Post: « Mentás-csokis zabkeksz
Next Post: Karajszeletek kakukkfüves, gombás, juhtúrós raguban »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recepteket kreáló gasztroblog-, szakácskönyv szerző és édesanya: hosszú utat jártam be a 160g CH IR étrendtől a teljes értékű növényi táplálkozásig. Többet rólam és az oldalról.

Mindenmentes könyvek 20% kedveménnyel!

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


elfogadom. (Link a láblécben.)

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recepteket kreáló gasztroblog-, szakácskönyv szerző és édesanya: hosszú utat jártam be a 160g CH IR étrendtől a teljes értékű növényi táplálkozásig. Többet rólam.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


elfogadom. (Link a láblécben.)

Minden jog fenntartva© 2019 · Nóri mindenmentes konyhája Szerzői jog Adatvédelem Impresszum