• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Rakott karfiol és brokkoli paradicsomos hajdinával

2012-07-12 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

A mai menü úgy indult, hogy „seperjük ki a hűtőt”, és olyan jól sikerült, ill. Z is olyan tetszetős képeket lőtt, hogy úgy éreztem, kár lenne nem leírni. Hátha másnak is ízlik.

Rakott karfiol és brokkoli paradicsomos hajdinával

Mi volt a hűtőben?

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

400g mirelit brokkoli
500g mirelit karfiol
200ml főzőtejszín
2 tojás
parmezán
só, bors

200g paradicsompüré
1 fej lilahagyma
100g hajdina (igaz, ez nem a hűtőben volt)
2 ek. kókuszzsír

Így készült:
1. A karfiolt, brokkolit feltettem egy párolóbetétes edényben, hadd puhuljon.
2. Felaprítottam a lila hagymát, megdinszteltem a kókuszzsíron, majd hozzádobtam a megmosott hajdinát. Átforgattam, kicsit összepirítottam, majd felengedtem a paradicsommal és lassú tűzön puhára főztem.
3. Az időközben megpárolt zöldségeket tűzálló tálba tettem, sóztam, borsoztam, majd ráöntöttem a tejszínnel elkevert két tojást és a tetejét jól megszórtam parmezánnal.
4. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem kb. 20 percig, amíg a teteje is megpirult egy kicsit.

Ez összesen 120g szénhidrátot tartalmaz, azaz 30g CH/tányér. Mi még egy könnyű zöldséglevest ettünk hozzá.

Rakott karfiol és brokkoli paradicsomos hajdinával

Hasonló bejegyzések:

Podagrafüves lepény (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)
Gluténmentes kenyérlángos (kovászos, vegán, TÉNÉ)
Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ)
Fokhagymakrémleves (tejmentes, vegán, TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, vegetáriánus Címkék: archiv, brokkoli, ebéd, hajdina, karfiol, rakott, vacsora

Előző bejegyzés « Villámgyors, cukormentes gyümölcsfagylalt, gép nélkül
Következő bejegyzés Csirke „japánul”, tojásos barna rizzsel »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum