• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Változatok lenmagos lepényre

2012-08-20 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Szinte minden nap ezt a lenmagos lepényt esszük kenyér helyett, gondolkodtam rajta, hogyan lehetne variálni egy kicsit. Eddig ettük szezámmaggal vagy anélkül, simán. Nemrég „stdzsi” írta, hogy parmezánnal is finom volt, és a mákos ötlet is tőle származik.
Egyik nap gondoltam egyet és négyfélére sütöttem a két tepsi lenmagosomat: készült sima, szezámmagos, parmezános és mákos. (Úgy két tepsi, hogy még marad egy kb. 3 centis perem, nem kenem szét teljesen a szélére, mert mi úgy szeretjük, ha kb. fél centi vastag lesz a végeredmény és nem szárad ki. Szét lehet kenni jobban is, akkor szárazabb lesz -mint egy extrudált kenyér-, de hosszabb ideig eláll.)

Buliba vittük őket, hogy legyen mit együnk kenyér helyett, de ízlett a nem diétázó társaságnak is. Ilyen szépek lettek:

Változatok lenmagos lepényre

Hasonló bejegyzések:

Gluténmentes kenyérlángos (kovászos, vegán, TÉNÉ)

Vöröslencsés kovászos cipó (gluténmentes, TÉNÉ)

Gluténmentes kovászos kenyér (teljes kiőrlésű)

Mindenmentes zabos cipó (gluténmentes, rizsmentes,...

Kategória: élesztőmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes Címkék: archiv, kenyér

Előző bejegyzés « Mogyoróval bundázott tengeri hal citromos majonézzel
Következő bejegyzés Rózsás-mogyorós zabmuffin »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Háziboszorka mondta

    2012-10-29, 2:18 du.

    @Lady.Bird: Köszi az ötletet. 🙂

    Válasz
  2. Lady.Bird mondta

    2012-10-29, 2:18 du.

    én a sima zabpelyhes lepényedet szoktam reszelt krumplival sütni, fokhagymával olyan, mint a tócsni, ehhez a lepényhez nem tudom, menne-e egy kis krumpli

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum