• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Gofri mindenmentesen, csapó 3. – már tojásmentes és vegán is

2013-11-25 Írta: Andrási Nóra 15 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Először volt a cukor-, tej- és gluténmentes gofri. Később megszületett a lowcarb változat is, és már jó ideje szerettem volna a tojásmentesen étkező olvasóim kedvére is tenni, így végre itt a tojásmentes változat is!

Gofri mindenmentesen, csapó 3. - már tojásmentes és vegán is

Nem volt egyszerű a feladat, mert a „normál” gofrit a tojás tartja össze, a tejtermék- és tojásmentes gofrit a búzaglutén, és így tovább… Végül én is megtaláltam a határaimat: a cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes gofrim nem éppen lowcarb, mivel a barna rizsliszt tartja össze, nem tudom kókuszliszttel kispórolni belőle a szénhidrátokat. Nade sebaj: tudom, hogy sokan, sokféle étrenddel olvastok, így talán ez a recept is hasznos lesz.

Gofri mindenmentesen, csapó 3. - már tojásmentes és vegán is

Hozzávalók 6 db-hoz:
50g hajdinaliszt
60g rizsliszt
140g barna rizsliszt
1 kk. szódabikarbóna
1/2 kk. stevia por / 1-2 ek. xilit
1/2 kk. fahéj
60g kókuszzsír
450g víz

  1. A víz egy részével melegítsd meg a kókuszzsírt, majd egy mérőkancsóban keverd össze a többi vízzel.
  2. A liszteket mérd össze egy tálban, keverd össze a fahéjjal, szódabikarbónával, steviával.
  3. A folyadékot dolgozd el jól a lisztkeverékkel, és pár percig hagyd állni.
  4. Amíg a tészta pihen, melegítsd meg és zsírozd ki a gofrisütőt. Úgy vettem észre, hogy a tojásmentes változatnál fontos, hogy a gofrisütő minden gofri előtt jól át legyen kenve egy kis kókuszzsírral.
  5. Elég sokáig kell sütni egy-egy gofrit, ráadásul közben úgy tűnik, hogy leragadt, de légy türelemmel: amikor átsült, akkor szépen elválik majd a sütőlaptól.
El is készült a finom, ropogós gofri. Én gyakran sütöm a lowcarb változatot: hétvégente reggelire, vagy ha estére elfogy a mindenmentes kenyér. Remélem, megkóstoljátok. A tojásmentes gofri szénhidráttartalma kb. 31g CH/db.

Gofri mindenmentesen, csapó 3. - már tojásmentes és vegán is

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, desszert, gofri, hajdina, reggeli

Előző bejegyzés « Paradicsomos-kókuszos halcurry
Következő bejegyzés Konyakos-meggyes, chilis trüffelek mindenmentesen »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Ildi mondta

    2013-11-26, 7:06 du.

    Hú de jó, nagy nagy köszönet a receptért, mert én "tojásmentes" is vagyok.

    Válasz
  2. Mindenmentes Nóri mondta

    2013-11-28, 4:48 de.

    Egyik tojásmentesen evő barátnőm teszteli már egy ideje, és szeretik. Azt mondta, hogy sokáig kell sütni, de ropogós lesz, és ő almalével szokta édesíteni.

    Válasz
  3. Ildi mondta

    2013-11-29, 8:10 du.

    Szia Nóri! Nagy siker: tuti kenyérrecepted plusz kókuszzsír, köménymag (élesztő kihagyva) nagymama féle nyeles, rácsos, középen szétnyíló, nehéz öntöttvas formában kisütve, fantasztikusan működik, isteni finom, mint gyerekkorban. Valami édes változatot is karácsonyra kipróbálok, mondjuk kókuszreszelékkel, ez jutott most eszembe. Ha emlékeztek karácsonyra már előre megsütötték ezeket a tallérokat nagyanyáink, dobozban ropogós maradt, még Szilveszterkor is elő lehetett venni.Ha van a családban még ilyen eszköz probáljátok ki!

    Válasz
  4. zhi mondta

    2013-12-11, 8:06 du.

    juhúúú! köszi Nóri!

    Válasz
  5. Névtelen mondta

    2015-07-03, 9:50 du.

    Ez a goffri volt a mai vacsora, házi eperlekvárral. Nagyon finom lett, köszi a receptet!!

    Válasz
  6. Mindenmentes Nóri mondta

    2015-07-03, 9:51 du.

    Én köszi, hogy megírtad!

    Válasz
  7. Ancsa mondta

    2017-02-21, 6:27 de.

    Szia Nóri!
    Én ehetek tojást, viszont barna rizslisztem nincs a többi igen.. Így hogyan módosítható a recept? 🙂

    Köszi előre is

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-02-21, 9:58 du.

      Szia,
      sajnálom, de ez már egy másik recept, nekem is kísérleteznem kellene.

      Válasz
  8. Rezsu mondta

    2017-10-05, 11:08 du.

    Kedves Nóri!

    Szerinted hajdinaliszt helyett mit tehetnék bele?

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2017-10-06, 4:06 du.

      Szia, nehéz ügy. 🙂 Próbáld egy kevés csicseriborsó liszttel.

      Válasz
  9. Ari mondta

    2019-09-19, 12:02 du.

    Kedves Nóri!
    Milyen állagúnak kell lennie a tésztának(könnyen v. nehezen jön le a kanálról)? Megcsináltam finom lett. Ha szeretném hogy másnap is finom legyen ne száradjon szerinted reszelhetek bele almát?gondolom akkor kevesebb víz kell.

    Segítségedet előre is köszönöm.

    Válasz
    • Mindenmentes Nóri mondta

      2019-09-23, 10:37 de.

      Szia,
      Igen, az alma jó ötlet! Régen sütöttem, de azt hiszem, inkább nehezebben jött le…

      Válasz
  10. Celia mondta

    2024-07-07, 3:59 du.

    Sajnos nekem nem sikerült. Rengeteget vártam kb félórát egy adagra hogy kész legyen. De igy is nagyon nehezen jött le. Pedig gazdagon olajaztam. Legközelebb szerintem én a tojásos receptet próbálom majd ki hátha az nagyobb siker lesz. Izre finom volt a ‘morzsa’ hahaha

    Válasz
  11. János Izolda mondta

    2025-04-10, 7:55 du.

    Ha esetleg a hajdinalisztet rizsliszttel pótolom, az mennyire fogja ugyanazt az eredményt adni? 🙂

    Válasz
    • Andrási Nóra mondta

      2025-04-11, 12:32 du.

      A rizsliszt kevés lesz ahhoz, hogy egyben is maradjon… Hüvelyest tennék bele inkább, és/vagy zabot.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum