• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Uborkás-kapros hummusz

2015-09-03 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ugorjunk a recepthez!

Újabban beleszerettem a csicseriborsóba. A hüvelyesek között is nagyon kellemesen alacsony a szénhidrát-tartalma, az íze jellegzetes de mégsem tolakodó, és annyi mindenre használható! A lisztje természetesen gluténmentes, mégis nagyon jó összetartó tulajdonságú, így készültek belőle ezek a szép színes céklás wrapok. Egészben is használtam már mindenféle currykben és raguban (receptek itt), ne feledjük a falafelt (sütőben süthető recept itt) és végül, de nem utolsó sorban ott a hummusz. Korábban már készítettem a hagyományos, tahinis-citromos verziót, de egy ilyen változatosan elkészíthető étel esetében kár lenne megállni az első változatnál…

Uborkás-kapros hummusz

Gondoltam összehozom másik nagy szerelmemmel, a kaporral. Z szerint folyton túl sok kaprot teszek mindenbe, de nem is értem: hogy lehet a kapor túl sok?! Szóval legyetek óvatosak a receptemmel…

Ez a változat azért előnyösebb az előző, hagyományos hummusznál, mert mindössze 4 (!) hozzávalóból áll, most konzervből dolgoztam, így kb. 5 perc alatt kész és tahini nélkül olajos magvaktól is mentes lett. Az uborka nagyon könnyeddé tette az egészet és jó krémessé bármiféle olaj hozzáadása nélkül is.

Uborkás-kapros hummusz

Uborkás-kapros hummusz

Szerző: Mindenmentes Nóri
A klasszikus hummusz frissítő változata ubrokával és kaporral.
Kinyomtatom Elküldöm emailben
Előkészítés 5 minutes mins
Főzési idő 5 minutes mins
Össz. idő 10 minutes mins
Étel típusa kence
Mentesség gluténmentes, vegán
Adagok száma 2 csésze
Energia tartalom 530 kcal

Hozzávalók
 

  • 1 csicseriborsó konzerv*
  • 1 kígyóuborka
  • 1/2 kis csokor kapor
  • 1 lime leve
  • 1-2 kk. só
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!

Elkészítés
 

  • A kígyóuborka sok levet ereszt, könnyen eláztathatná a hummuszt. Először tedd aprítógépbe a nagyobb kockákra vágott uborkát a sóval, és aprítsd darabosra. Egy szűrőben tedd félre pár percre, hogy lecsepegjen.
  • Az uborka mehet vissza az aprítógépbe, most már a csicseriborsóval és a kaporral együtt. Mixeld krémesre, esetleg igazíts a sózáson. Kész!

Megjegyzések

*Konzerv csicseriborsó helyett persze használhatsz szárazat is, ebben az esetben előző este áztasd be, másnap főzd puhára és hűtsd le, mielőtt hozzáteszed az uborkát és a kaprot. (Egy konzerv kb. 125g száraz csicseriborsónak felel meg.)
A hozzávalót a Biosziget webáruház biztosította.

Tápérték információ

Kalória: 530kcalSzénhidrát: 35g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!

Uborkás-kapros hummusz

Mi pirítóssal ettük reggelire, vacsorára, de bármiféle lepénykenyérrel is jó lenne, szendvicsekbe is el tudnám képzelni… Jó étvágyat!

Az egész adag mindenmentes, vegán krém tartalmaz kb. 35g szénhidrátot.

Uborkás-kapros hummusz

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Tárkonyos csicseri-raguleves (TÉNÉ)

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, csicseriborsó, kence, sós

Előző bejegyzés « Lángos – az egészséges, mindenmentes változat (gluténmentes, vegán)
Következő bejegyzés Mokka dióvaj »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required