• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Rózsás-mogyorós zabmuffin

2012-08-24 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Szerettem volna a rózsavíz finom illatát valahogy a süteményeimbe is belopni. Próbálkoztam többféleképpen, eddig ez volt a legfinomabb, ahogy Zoli mondta volt „a legjobb illatú süti, amit valaha sütöttem”. Érdekes tapasztalat volt, hogy a rózsavíz „édesíti” a süteményt, édes utóízt ad. Az egyik első változat emiatt nagyon édes lett, ebbe kevesebb rózsavíz került és az édesítőből is visszavettem egy kicsit.

Rózsás-mogyorós zabmuffin

Hozzávalók 12 muffinhoz:

2db nagyobb alma (kb. 200-250g)
150g zabpehely
100g mogyoró, darálva
100g vaj
1 citrom
1 ek. rózsavíz
100g cukornyi édeske
2 tojás
1 kk. szódabikarbóna

Süssünk, süssünk:
1. Tegyük fel a vajat a tűzhelyre olvadozni. A citromot forró víz alatt súroljuk meg, majd reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. Keverjük össze egy nagyobb keverőtálban a szilárd alapanyagokat: zabpehely, mogyoró, szódabikarbóna.
3. Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le kis lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a citrom héját, levét, az olvasztott vajat, a tojásokat, az édesítőt, végül a rózsavizet. Keverjük össze a folyékony hozzávalókat.
4. A folyékony keveréket nagyobb mozdulatokkal keverjük hozzá a szilárdakhoz, osszuk szét 12 muffinkapszliba, és süssük légkeveréssel 180 fokon kb. 25 percig.

A fogyasztással érdemes várni, amíg kihűl. Mivel a zabpehely felszívja az alma levét, ez egy nedvesebb süti lesz. A szénhidráttartalom 10g CH/db.

Rózsás-mogyorós zabmuffin

Így festett a vasárnapi tízóraim: 2db rózsás-mogyorós muffin és a szokásos kávém. Összesen 25g CH.

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, olajos magoktól mentes, szójamentes Címkék: 30 perc, archiv, desszert, mogyoró, muffin, tízórai, uzsonna, zabmuffin

Előző bejegyzés « Változatok lenmagos lepényre
Következő bejegyzés Fullextrás almás zabpelyhes cucc »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum