• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Csokis-mentás frappuccino

2012-05-26 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ez a csokis-mentás dolog nagyon az ínyünkre volt, így itt a folytatás. Hűsítő-frissítő finomság forró nyári délutánokra!

Csokis-mentás frappuccino

Szükségetek lesz 1 pohárhoz:

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

0,5dl hideg kávé
1dl növényi tej
1 kk. kakaópor
1-2 csepp(!) mentakivonat
1 kk. cukormentes vaníliaszirup
1 édesítőtabletta
jég
cukormentes/tejtermékmentes tejszínhab a tetejére – opcionális

Ha nincs gondod a tejtermékekkel, bármelyik boltban kapsz cukormentes tejszínhab sprayt, ami ebben az esetben azért előnyös, mert nem kell felverned egy egész zacskónyi habtejszínt azért, hogy a jegeskávéd tetejére tehess egy kanállal. Én növényi tejszínhabot, vagy kókusztejszínt használok erre a célra. A “szokásos” növényi alapú tejszínpótlókat a leggyakrabban tejfehérjével stabilizálják, így nekem pont ugyanannyira jön szóba, mint a sima habtejszín. Szerencsére egyre több boltban jelennek meg a pl. borsófehérjével stabilizált növényi termékek: érdemes utánajárni.

Csokis-mentás frappuccino

Én így készítem:
1. Összemérem a mixerbe a kávét, szójatejet, édesítőket. Fontos, hogy a kakaóport egy kanállal kicsit összekeverem a folyadékokkal, különben ahogy elindítom, az összes felcsapódna a turmix falára. Az egy csepp mentakivonatot adom hozzá utoljára.
2. Kb. 3/4-ig teszem a 3,5 decis vastag falú üvegpoharamat jéggel. Az így kimért jeget belezúdítom a mixerbe, és eleinte alacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton addig mixelem, amíg a jég összetörik benne (kásás hangja lesz).
3. Pohárba öntöm, esetleg cukormentes növényi tejszínhabbal díszítem.

Egy nagy pohár ebből a kényeztetésből a narancsos változathoz hasonlóan 3g CH/pohár.

Csokis-mentás frappuccino

Már az előző változatnál is írtam, hogy csak enyhe kávéízre számítsatok. Mivel a negatív kísérleti eredmény is eredmény, ezért leírom, hogy megpróbáltam frissen lefőzött eszpresszóval készíteni, hogy meglássam, milyen lenne “kávésabban”… Bizony, az eszpresszónak tényleg nem tesz jót, ha hirtelen jegesre hűtik, így ezt otthon ne próbáljátok ki! 🙂

Hasonló bejegyzések:

"Majdnem mint..." kedvenc növényi tejem (kókuszmen...
Citromos-kurkumás salátaöntet (olajmentes, vegán, ...
Sós-mogyorós, kakaós jégrém (vegán, TÉNÉ)
Reggeli granola tál (TÉNÉ)

Kategória: dióféléktől mentes, élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: 30 perc, archiv, hidegen is, hűsítő, ital, kávé

Előző bejegyzés « Hummusz
Következő bejegyzés Dobozoljunk »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Háziboszorka mondta

    2012-10-29, 2:18 du.

    Nyitott vagyok az újításokra. 🙂 Esetleg bevezethetnénk a FoNo-ba… 😉

    Válasz
  2. stdzsi mondta

    2012-10-29, 2:18 du.

    A Sir. sorbiti-hez mit szólsz, mint édesítőszer? Természetesen feldobva egy kis vanilia kivonattal? ;))

    Válasz

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum