• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Tanfolyam
  • Könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc
  • Kapcsolat

Változások

2012-05-06 Írta: Andrási Nóra Szólj hozzá!

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Helló megint, majd’ két hónapnyi szünet után. Hogy miért is hagytam abba egy kis időre a blogolást?

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv

Egyik okom az volt, hogy egyik kedves barátnőm, aki orvos/természetgyógyászként tevékenykedik, meggyőzött, hogy a továbbiakban ne együnk búzát, rozsot és árpát, vagyis a fő gluténforrásokat, hanem csak zabot a gabonák közül. Emiatt megint borult egy kicsit az étrendünk és újabb kísérletezős fázisba léptem. Így ezentúl egyik receptemben sem lesz búza- vagy rozsliszt, de a biztonság kedvéért csak azokat a recepteket jelölöm a gluténmentes címkével, amiben zab sincs, nehogy a gluténérzékenyeknek megtévesztő legyen.

Volt egy nehezebb időszak is, ami alatt örültem, hogy éppen sikerült valamit az asztalra tenni, nemhogy még írjak is róla… Kb. mostanra rendeződött megint az élet és újra főztem olyan finomakat amiket talán érdemes megosztanom, úgyhogy folytatom. Sőt, várhatóak mindenféle italötletek is!

Sokat olvastam arról is, hogy milyen zsiradékot használjak a konyhámban. A kókuszzsír mellett döntöttem, mivel ebben nincsenek omega-6 zsírsavak, amik rossz irányba tolhatják el a véralvadás egyensúlyát. Sok benne a laurinsav, amiről egyrészt sokan úgy gondolják, hogy immunerősítő, az viszont tuti, hogy mivel rövid szénláncú zsírsav, jóval kevésbé hajlamos a raktározódásra, mint hosszú szénláncú társai. Ráadásul a kókuszzsír nem avasodik, és többször is használható állítólag, bár ezt nem volt alkalmam eddig kipróbálni, mivel nem sütök olajban. Kapható szűz, kókuszillatú/ízű és finomított, ízmentes változatban is.
A zabkekszeimben a vajat egyelőre nem cserélem le, mivel a kókuszzsír 24 fokon olvad, nem tenném sütibe, még meglátjuk, mi lesz a zabkekszekkel.

Hasonló bejegyzések:

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (glu...
Tavaszváró marinált sütőtökös saláta
Paradicsomos quinoa pirított padlizsánnal és tofuv...
Mindenmentes lencsesaláta beluga lencséből, kelbim...

Kategória: gluténmentes Címkék: archiv, diéta

Előző bejegyzés « Miso leves
Következő bejegyzés Narancsos-kakaós zabkeksz »

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyv Friss hajtás életmód változtató program

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és növényi étrend szakértő. A teljesértékű növényi étrenddel nyertem vissza az egészségem és őrzöm meg a családomét - azért dolgozom, hogy ez Neked is sikerüljön! Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Hírlevél

Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:


megismertem és elfogadom.

Minden jog fenntartva© 2023 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum