• Ugrás az elsődleges navigációhoz
  • Skip to main content
  • Ugrás az elsődleges oldalsávhoz
  • Ugrás a lábléchez

Nóra mindenmentes konyhája

Inzulinrezisztenciától a teljes értékű növényi étrendig.

  • Blog
  • Kurzusaim
    • Kéthetes TÉNÉ próbaétrend
    • Tízhetes TÉNÉ mentorprogram
  • Könyvek
    • Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe!
    • Mindenmentes könyvek
  • Receptek
  • Mindennapok
  • Kamrapolc

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (gluténmentes, vegán, IR-barát)

2018-03-27 Írta: Andrási Nóra 1 hozzászólás

2018. március óta a családommal együtt a teljes értékű növényi étrendet (TÉNÉ) szem előtt tartva eszünk (ez helyre hozta az inzulinrezisztenciámat is) - ez a bejegyzés még a TÉNÉ előtt született. A változásról itt írtam egy négy részes sorozatot, és itt találod a TÉNÉ szerint készült receptjeimet.

Ugorjunk a recepthez!

Ezen a héten egy másik Nóri tollából (fakanalából 🙂 ) érkezik egy új kence recept: Lipták Nóri, a Diéták & Álmok blog szerzője készítette ezt a színes finomságot. A beluga lencsés saláta, a pirított tofus paradicsomos quinoa és a tavaszváró marinált sütőtökös saláta után ez a negyedik, egyben utolsó babaköszöntő bejegyzés a oldalamon. A következőt már én írom (csak győzzétek kivárni… 🙂 ).

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Fotó: Lipták Nóra, Diéták & Álmok

Ha IR-es vagy, pláne ha nem fogyasztasz állati eredetű termékeket, a kezdetekben kihívás lehet, hogy mit kenj a szendvicsedbe, lévén a klasszikus vaj – sajtkrém – vajkrém – májkrém nem opciók az étrended kialakításakor. A jó hír, hogy cserébe viszont remek jó zöldségkrémeket, pástétomokat lehet készíteni, amelyek abszolút egészséges alternatívát jelentenek a fentiekre, és még finomak is.

Ma egy olyan kencét mutatok Nektek, ami elsőre talán szokatlanul hangozhat, viszont nagyon finom, tele van ásványi anyaggal, vitaminnal, és már a színe miatt is energetizáló.

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Fotó: Lipták Nóra, Diéták & Álmok

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval (gluténmentes, vegán, IR-barát) |mindenmentes.hu

Céklás-savanyúkáposztás kence pirított dióval

Szerző: Lipták Nóri
Élénkítően színes télbúcsúztató kence céklával, savanyú káposztával és dióval. Gluténmentes, vegán, IR-barát recept.
Kinyomtatom Elküldöm emailben
Előkészítés 5 minutes mins
Főzési idő 5 minutes mins
Össz. idő 10 minutes mins
Étel típusa kence
Mentesség gluténmntes, IR-barát, vegán
Adagok száma 6 adag

Hozzávalók
 

  • 5 dkg kisebb fej lilahagyma félbevágva, vékonyra karikázva
  • 1 csapott tk. só
  • 1 ek. almaecet
  • 25 dkg savanyú káposzta összevágva
  • 25 dkg sült vagy főtt cékla kockára vágva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5 dkg pirított dió durvára vágva
Kapcsold be, hogy ne sötétüljön el a képernyőd főzés közben!

Elkészítés
 

  • Besózzuk és ecetezzük a hagymát, és állni hagyjuk 10-15 percet (ettől szelídebb lesz a hagyma íze).
  • Összekeverjük - a diót leszámítva - a többi hozzávalóval, és botmixerrel olyan krémesre/darabosra mixeljük, amilyenre szeretnénk.
  • Belekeverjük a pirított, durvára vágott diót, és már ehetjük is.

Megjegyzések

Ha egy éjszakára hagyjuk a hűtőben összeérni, akkor a hagyma utóhatásai még inkább szelídülnek.
Dió helyett használhatunk más pirított magot pl. tökmagot, olívaolaj helyett pedig akár tökmagolajat is.

Tápérték információ

Adag: 1 adagSzénhidrát: 7.4g
Kipróbáltad?Írd meg, hogy ízlett!

Ha inzulinrezisztenciával élsz, már biztosan hallottál Lipták Nóri online diétás tanfolyamairól, április 9-én indul a következő, itt tudsz róla bővebben olvasni (nem gluténmentes, nem vegán, „csak” IR-es!). Ha tetszett a recept, érdemes szétnézned Nóri blogján is!

Hasonló bejegyzések:

Kurkuma latte - fűszerkeverék házilag

Sütőben sült fánkok színes mázzal (gluténmentes, v...

Mézeskalácsos granola (gluténmentes, vegán, TÉNÉ)

A legkrémesebb teljes értékű növényi joghurt (TÉNÉ...

Kategória: élesztőmentes, gluténmentes, szójamentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, vegetáriánus Címkék: archiv, cékla, dió, kence, reggeli, tízórai, uzsonna

Előző bejegyzés « Tavaszváró marinált sütőtökös saláta
Következő bejegyzés Tapasztalataim a mindenmentes ebéd házhozszállítással »

Reader Interactions

Hozzászólások

  1. Marcsi mondta

    2018-04-02, 4:41 du.

    5 stars
    Kedves Nóri,

    Egy hete pont ezt a receptet készítettem el kútfőből, csak salátának, és én reszelt almát is tettem hozzá 🙂
    Örülök neki, hogy másnak is eszébe jut ez a cékla-savanyúkáposzta vitamin-kombó! (És nem csak nekem jön be 😀 )

    Válasz
5 from 1 vote

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Elsődleges oldalsáv

Üdvözöllek!

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Itt tudhatsz meg többet rólam és az oldalamról.

Kóstolj bele a teljes értékű növényi étrendbe! - könyvFriss hajtás Elindulok! csomag
HÍRLEVÉL
Add meg a neved és az email címed, hogy minden friss bejegyzésről értesülhess:
Az adatkezelési tájékoztatót

Keresés

  • Mitől mentes?

Itt is láthattál

itt-is-lathattal-ff

Footer

A Szerzőről

Andrási Nóra vagyok: PCOS beteg kutató gyógyszerészből lettem mindenmentes recept kreátor és szerző, majd növényi étrend szakértő és mentor. Tudj meg többet rólam és az oldalamról.

Minden jog fenntartva© 2025 · Nóra mindenmentes konyhája Jognyilatkozat Adatvédelem Impresszum

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.